Annons

Återupptagen utredning mot tidigare bank-vd

Förundersökningen mot den tidigare bank-vd:n för Sörmlands Sparbank lades ner. Nu har den återupptagits och en annan åklagare ska driva utredningen.
Ekonomi • Publicerad 7 november 2019
Den nedlagda förundersökningen mot den tidigare bank-vd:n för Sörmlands Sparbank har återupptagits och en annan åklagare ska driva utredningen. Arkivbild.
Den nedlagda förundersökningen mot den tidigare bank-vd:n för Sörmlands Sparbank har återupptagits och en annan åklagare ska driva utredningen. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Enligt banken hade den förre vd:n använt bankens pengar för privata ändamål. Men i slutet av förra året lade åklagaren Pernilla Törsleff ner förundersökningen om bland annat misstänkt grov trolöshet mot huvudman med motiveringen att det är svårt att bevisa brott. Hon pekade på att det vid tiden för anmälan fanns stora brister i bankens kontroll samt att den tidigare vd:n genom förlikning hade ersatt banken för en del av skadan.

Men nu har förundersökningen återupptagits igen, rapporterar Katrineholms-Kuriren. Nu ska Fredrik Ingblad vid åklagarkammaren i Västerås driva ärendet vidare.

Annons

Han har gått igenom utredningsmaterialet som polisens bedrägerirotel i Nyköping slutredovisade hösten 2018.

– Utredare som jobbar med ärendet har fått direktiv att utföra vissa åtgärder. Den misstänkte är informerad och har fått en försvarare, säger Ingblad men är i övrigt förtegen.

– Det är ett omfattande ärende och kan ta tid. Men det är prioriterat.

Att förundersökningen återupptas beror på att bankens styrelse begärde överprövning när den lades ner.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons