Annons

Åtal för mordförsök vid familjerätt

Brott • Publicerad 14 november 2019
En man åtalas för att ha försökt mörda en kvinna inför deras gemensamma barn, i samband med att kvinnan besökte kommunens familjerätt. Arkivbild.
En man åtalas för att ha försökt mörda en kvinna inför deras gemensamma barn, i samband med att kvinnan besökte kommunens familjerätt. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

En man i 45-årsåldern åtalas för att ha försökt mörda en kvinna han haft en relation med i Lilla Edet.

Kvinnan fick livshotande skador när hon attackerades med knivhugg och sparkar efter att hon besökt kommunens enhet för familjerätt i augusti. Hon hittades skadad nära kommunhuset. Det tidigare parets gemensamma tvååriga barn var med vid händelsen, enligt åtalet.

Annons

Lilla Edets kommun har anmält sig själv enligt lex Sarah för att man informerat mannen om kvinnans besök på familjerätten, trots att han hade ett kontaktförbud efter tidigare våld i relationen.

Mannen medger att han misshandlat kvinnan, men nekar till att det var ett mordförsök.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons