Annons

Asap Rocky får inte spela på häktet

Det blir ingen spelning för Asap Rocky på ett svenskt häkte, delvis på grund av tidsbrist.
Musik • Publicerad 4 december 2019
Asap Rocky nekas spelning på ett häkte. Arkivbild.
Asap Rocky nekas spelning på ett häkte. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Det bekräftar Kriminalvården för Dagens Nyheter.

– Vi har tyvärr tvingats avslå ansökan. Det rör sig om en helhetsbedömning av logistik, en säkerhetsfråga och en ordningsfråga. Det har varit för kort om tid som gör att vi inte kommer att mäkta med, säger Vilhelm Grevik, sektionschef på Kriminalvården, till tidningen.

Annons

Kriminalvården tog emot en ansökan från Asap Rockys juridiska ombud under måndagen om att få spela på Kronobergshäktet, eller ett annat häkte i Stockholmsområdet, i samband med Asap Rockys spelning på Globen den 11 december.

I ansökan stod det vidare att uppträdandet skulle genomföras med att Asap Rocky och en dj framförde cirka elva låtar. Artisten ville även att spelningen dokumenteras, vilket skulle kräva ett kamerateam på fyra–fem personer.

Asap Rocky tillbringade en månad i Kronobergshäktet innan han i augusti dömdes till villkorlig dom för misshandel efter ett mycket uppmärksammat bråk i Stockholm i slutet av juni.

Han har via sin advokat tidigare hört av sig till häktet och erbjudit sig att donera egendesignade gröna mjukiskläder till de intagna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons