Annons
Nyheter

Åsa Waldau återkallar sitt överklagande

Brott • Publicerad 9 april 2020
Den tidigare Knutbypastorn Åsa Waldau återkallar sitt överklagande till domen i Uppsala tingsrätt. Arkivbild.
Den tidigare Knutbypastorn Åsa Waldau återkallar sitt överklagande till domen i Uppsala tingsrätt. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Den tidigare Knutbypastorn Åsa Waldau återkallar sitt överklagande, skriver UNT.

Waldau dömdes av Uppsala tingsrätt till villkorlig dom med 120 timmars samhällstjänst i mitten av mars. Hon fälldes för åtta fall av misshandel mot tidigare församlingsmedlemmar men friades också på sex åtalspunkter.

Annons

När Waldau överklagat domen förklarade åklagaren att även hon skulle överklaga till hovrätten, genom ett så kallat anslutningsöverklagande. I det hade hon för avsikt att begära skärpt straff och fällande dom på de punkter där Waldau friades av tingsrätten.

När Waldau nu väljer att inte gå vidare till hovrätten har även åklagaren återkallat sitt överklagande. Knutbyfallet kommer ändå att få en fortsättning i hovrätten då den tidigare pastorn Peter Gembäck överklagat sitt straff. Den tredje pastorn som dömdes har valt att inte överklaga domen. Åsa Waldau har sedan händelserna bytt efternamn.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons