Annons

Artister och fans minns Marie Fredriksson

Sveriges artistelit och fans över hela världen sörjer Marie Fredrikssons bortgång.
Nöje • Publicerad 10 december 2019
Artisten Marie Fredriksson med band uppträder under en konsert på Cirkus 2014. Arkivbild.
Artisten Marie Fredriksson med band uppträder under en konsert på Cirkus 2014. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

"Vilken stor sorg och saknad. Kan knappt ta in det just nu. Älskade Marie Fredriksson! Med vilken djup pondus och kraft du levde ditt liv. På scen fördubblades du när du fick ut sångerna med lika stor känsla i din balans av medmänsklighet, sårbarhet och totala oövervinnerlighet! Tack, tack för allt. Vila i frid", skriver Carola Häggkvist på Instagram.

Tomas Ledin berättar för DN om sina minnen av Marie Fredriksson:

Annons

– Hon var en stor svensk samtida artist. När jag tänker på Marie så tänker jag på en artist med stor närvaro. De få gånger jag fick samarbeta med henne är guldkorn, det måste jag säga. En fantastisk sångerska. Jag tyckte väldigt mycket om henne som person.

En annan som uttrycker sin sorg på Instagram är Charlotte Perrelli.

"Du älskade fantastiska människa! Du kommer alltid leva kvar. Tack för allt Marie. Mitt hjärta går sönder när jag tänker på familjen", skriver hon.

Tommy Körberg minns Marie Fredriksson med värme.

– Det var alldeles för tidigt. Det är så trist. Jag upplevde att hon tillhörde lite av den blyga sorten. Marie hade en jäkla pipa. Vi har tyvärr inget kontrakt med livet, inte ens för en timme. Man ska ta tillvara på den här tillvaron så gott man kan, säger han till Aftonbladet.

På Roxettes Facebooksida delar fans från hela världen med sig av minnen av den svenska artisten.

"Farväl Marie, din röst har sjungit i mitt liv under en lång tid, skriver ett argentinskt fan.

"Det här krossar mitt hjärta. Jag växte upp med att lyssna på Maries änglalika röst. Jag har älskat Roxette i över 30 år, de satte ton på min barndom. RIP Marie – tack för musiken och minnena", skriver ett brittiskt fan.

"Tack Marie Fredriksson för de fantastiska låtarna och för att ha fyllt min uppväxt med goda minnen när dina låtar spelades på radio", skriver ett filippinskt fan.

Oskar Carlsson/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons