Annons

Apple stänger butiker i virusdrabbade Kina

Världen • Publicerad 1 februari 2020
En av Apples butiker i Peking. Arkivbild.
En av Apples butiker i Peking. Arkivbild.Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Apple kommer att stänga alla sina butiker och företagskontor på Fastlandskina till och med den 9 februari med anledning av det pågående virusutbrottet i landet.

Stängningarna görs av försiktighetsskäl, meddelar teknikjätten.

Annons

Kina är företagets tredje största konsumentmarknad. En del av dess underleverantörer har sina fabriker i närheten av staden Wuhan, där utbrottet av coronaviruset inleddes.

Även andra multinationella företag såsom McDonald's och Starbucks har tillfälligt stängt ner verksamhet i Kina i förebyggande syfte. Svenska möbeljätten Ikea samt klädjätten H&M har meddelat att de temporärt stänger 30 respektive 45 butiker i landet. butiker stängs temporärt.

Ett annat företag som påverkas av utbrottet är Hyundai. Den sydkoreanska biltillverkaren tvingas ställa in planerad produktion av sin flaggskeppsmodell Palisade på grund av uteblivna leveranser från fabriker i Kina som stängts ner.

Hittills har 259 människor dött i virusutbrottet och totalt närmare 12 000 bekräftats smittade.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons