1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Anvegård: "Det är lite overkligt"

Mål har hon gjort hela karriären.
Nu vet Anna Anvegård även hur det känns att göra mål som betyder SM-guld.
Anna Anvegård firar sitt ledningsmål hemma mot Vittsjö (1–1). Poängen gjorde att Rosengård säkrade SM-guldet 2019 redan i den näst sista omgången.
Foto: Johan Nilsson/TT

Mellan flygande champagnekorkar och lagkamrater som aldrig ville sluta sjunga om SM-guld kryssade Anna Anvegård fram mellan intervjuerna på Malmö IP:s konstgräs.

– Det här är skitkul verkligen, säger landslagsanfallaren med ett stort leende.

"Över förväntan"

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Hon tog steget över till Rosengård från Växjö när transferfönstret precis skulle slå igen i mitten av augusti. En kamp i de nedre regionerna byttes mot en jakt på SM-guld – och anfallaren har varit ytterst delaktig i Malmöklubbens slutspurt. Minst sagt.

När titeln säkrades via 1–1 hemma mot Vittsjö inför över 3 000 åskådare svarade Anvegård för sitt nionde mål på åtta matcher för Rosengård.

– Det är klart att jag åkte hit med målsättningen att jag ville bidra jättemycket med mål framför allt. Att det har gått så bra är över förväntan. Jag är jätteglad och tacksam över det.

Hon gjorde även det viktiga 3–3-målet hemma mot Linköping förra söndagen när Rosengård missade första chansen att säkra guldet. Å andra sidan ledde den kvitteringen till att luckan ner till tvåan Göteborg blev sex poäng stor. Ett guldläge som Rosengård inte missade mot Vittsjö.

– Det var det här vi såg framför oss redan förra helgen. Vi ville fira det här inför alla fans. Att vi klarade det i dag, det är lite overkligt.

"En lång kväll"

Innan övergången till Rosengård hann Anvegård med att göra fem mål för Växjö och med sina 14 mål totalt toppar hon skytteligan. Ett mål bakom skuggar Göteborgs Rebecka Blomqvist inför sista omgången nästa helg.

Efter sommarens VM-brons med landslaget vet Anvegård hur man firar en internationell medalj, men hon vet inte riktigt vad som väntar under söndagskvällens SM-guldbankett på en restaurang i centrala Malmö.

– Vi får fråga dem som gjort det tidigare. Jag har aldrig gjort det, så jag har ingen aning. Det är tur att man inte har planerat in något i morgon. För det lär nog bli en lång kväll.

TT: Men du kan tänka dig att göra det till en vana?

– Absolut. Det här varje år – det kan jag leva med, säger hon och skrattar.

Läs mer

Sommarkrönika

Tänk att den fortfarande fungerar

”Ner i kartongen ska den inte igen.”

Nyheter

JUST NU: Haveri – flera populära appar har kraschat

Det är just nu störningar med strömningstjänsten Spotifys app, som inte kan öppnas i mobilen utan i stället direkt stängs av. På Twitter skriver Spotify att man undersöker problemet: "Något har gått snett och vi återkommer med information så fort vi kan."

Sport

Här är spelarbetygen efter förlängningsdramat

Elfsborg föll efter chanskavalkad mot IFK Göteborg i svenska cupen.

Herrljunga

Smittspårning pågår – covidsjuk arbetade i hemtjänsten: ”Oerhört nonchalant”

En person som arbetat inom hemtjänsten har bekräftats smittad. ”Det var en medveten handling”

17.45: Elfsborg–IFK Göteborg

Matchguide: Allt inför Elfsborgs cuprysare mot ärkerivalen

✓ Statistik på alla spelare ✓ BT:s tips ✓ Thelin: ”Det är vinna eller försvinna”

Nyheter

Olaglig bebyggelse vid Tolken måste bort

Anlade pirar, dammar och badtunna vid sjön, utan lov.