Annons

Ännu en exminister gripen i Algeriet

Algeriet • Publicerad 4 november 2019
Abdelkader Bensalah är Algeriets interimpresident. Arkivbild.
Abdelkader Bensalah är Algeriets interimpresident. Arkivbild.Foto: Toufik Doudou/AP/TT

Högsta domstolen i Algeriet har beslutat att före detta kulturministern Khalida Toumi ska gripas under misstankar om korruption. Hon blir den tolfte ex-ministern som frihetsberövas sedan proteströrelsen tvingade bort president Abdelaziz Bouteflika från makten.

Khalida Toumi var kulturminister i tolv år. Hon är nu misstänkt för oriktig användning av allmänna medel och för maktmissbruk. Hennes advokat har inte gått att nå för en kommentar.

Annons

Också två tidigare premiärministrar har gripits och förhörts sedan protesterna inleddes i februari.

Proteströrelsen kräver att alla ur kretsen kring Bouteflika avgår. Ett krav är att presidentvalet som är planerat till den 12 december skjuts upp. Enligt demonstranterna kan inte valet bli rättvist eftersom Bouteflikas allierade ännu sitter vid makten, däribland interimpresidenten Abdelkader Bensalah och premiärminister Noureddine Bedoui.

Rättad: Felstavat namn och fel kön på den anklagade ministern i en tidigare version.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons