Annons

Anna Greta Wide får digital utställning

Litteratur • Publicerad 2 april 2020
Tidigare opublicerade dikter av Anna Greta Wide finns nu att läsa i en digital utställning hos Diktens museum. Pressbild.
Tidigare opublicerade dikter av Anna Greta Wide finns nu att läsa i en digital utställning hos Diktens museum. Pressbild.Foto: Litteraturbanken

En digital utställning om den i dag närmast bortglömda poeten Anna Greta Wide inviger Diktens museum. Det är en ny satsning av Litteraturbanken, som ska göra samlingarna mer tillgängliga. 2018 fick den ideella föreningen ta del av Wides efterlämnade papper, som legat orörda sedan hennes död 1965.

Dessutom är det i år 100 år sedan Anna Greta Wide föddes. Hon debuterade 1942 med diktsamlingen "Nattmusik" och gav ut totalt sex samlingar under sin livstid. Dessa har funnits hos Litteraturbanken tidigare, men i en resväska som lämnades in av Anna Greta Wides släktingar fanns hundratals opublicerade alster som nu går att ta del av i den digitala utställningen om hennes liv och verk.

"Vi är mycket glada över att kunna inviga Diktens museum med just Anna Greta Wide. Hon är en fascinerande poet, och den nya utställningssidan gör en mängd spännande material kring hennes författarskap tillgängligt för alla", säger Mats Malm, ledamot i Svenska Akademien och Litteraturbankens föreståndare, i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons