Anmälan mot Kindberg och ÖFK läggs ner

Fotboll • Publicerad 10 juli 2019
Daniel Kindberg. Arkivbild.
Daniel Kindberg. Arkivbild.Foto: Per Danielsson/TT

Östersunds tidigare ordförande Daniel Kindberg är misstänkt för ekobrott. I februari valde Svenska fotbollförbundets licensnämnd att anmäla honom och klubben till disciplinnämnden, men nu läggs anmälan ner på grund av preskriptionstiden.

"Disciplinnämnden har i dagens beslut kommit fram till att anmälan skett för sent och är preskriberad, varför anmälan lämnas utan bifall", skriver disciplinnämnden på förbundets webbplats.

Enligt Riksidrottsförbundets stadgar måste en anmälan ske inom två månader från det att en förseelse blivit känd.

"Disciplinnämnden anser att det redan i juni 2018 genom rapporteringen i media och genom en granskning utförd av konsultföretaget EY på uppdrag av ett av de bolag som berörs av åtalet, framkommit tillräckligt tydliga uppgifter som skulle kunna ha lagts till grund för en anmälan om ekonomiska oegentligheter", skriver disciplinnämnden.

Daniel Kindberg är bland annat åtalad för grov trolöshet mot huvudman, grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott.

En rättegång mot Kindberg och ytterligare två personer inleds i september.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.