Annons

Ankare kastades mot polisbil under biljakt

Brott • Publicerad 11 december 2019
Ett bilbatteri, verktyg, spett, ankare och andra föremål kastades ur en bil för att stoppa polisens förföljande. Arkivbild.
Ett bilbatteri, verktyg, spett, ankare och andra föremål kastades ur en bil för att stoppa polisens förföljande. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisens försök att stoppa en bil belagd med körförbud i Sölvesborg i natt utvecklades till en dramatisk biljakt, som slutade med att både polisbilen och den bil som stoppades fick så omfattande skador att de behövde bärgas. Däremot kom ingen person till skada.

Passageraren i bilen som polisen ville stoppa kastade ut föremål för att stoppa polisbilen.

Annons

– Passageraren kastade ut ett bilbatteri, verktyg, spett, ankare och diverse andra föremål, säger Katarina Rusin, informatör vid polisens ledningscentral för region Syd.

När bilen stoppats uppstod misstankar om att föraren var påverkad av narkotika. Båda männen i bilen greps och polisen har upprättat en anmälan om försök till grov misshandel, rattfylleri under påverkan av narkotika, grov olovlig körning samt grov vårdslöshet i trafik, skriver polisen på sin hemsida.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons