Annons

Två mordförsök – polis och åklagare tystlåtna

Brott • Publicerad 9 februari 2020
En man i 30-årsåldern har anhållits i Västerås. Han är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök i Västerås. Arkivbild.
En man i 30-årsåldern har anhållits i Västerås. Han är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök i Västerås. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 30-årsåldern anhölls i Västerås av jouråklagare på söndagsmorgonen. Han är misstänkt för mordförsök under lördagskvällen och polisen utreder händelsen vidare.

Varken polisen eller åklagarna berättar om det finns någon skadad i ärendet, hur svårt skadad personen i så fall är eller geografiskt mer exakt var mordförsöket ska ha inträffat – ej heller om det skett inom- eller utomhus.

Annons

Tobias Ahlén-Svalbro, polisens presstalesperson, hänvisar till att Åklagarmyndigheten inte vill släppa mer information. Karl Jigland vid Åklagarmyndighetens presstjänst hänvisar till att den ansvarige åklagaren inte vill lämna ut mer.

Två andra män anhölls på lördagsmorgonen, också de misstänkta för mordförsök i Västerås. Även om det fallet har polis och åklagare varit förtegna, rapporterar VLT.

På frågan om de två ärendena är koppade till varandra svarar Ahlén-Svalbro:

– Jag har inga sådana uppgifter.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons