Annons

Andersson: "Hoppas att det är en mardröm"

Coronakrisen stoppade senaste samlingen och flyttade fram fotbolls-EM till nästa år.
Förbundskapten Janne Andersson har svårt att greppa allt som har hänt.
Fotboll • Publicerad 5 april 2020
Janne Andersson. Arkivbild.
Janne Andersson. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Marssamlingen med matcher mot Ryssland och Cypern försvann från tävlingskalendern.

Likaså EM-slutspelet, som det europeiska fotbollsförbundet Uefa tvingades flytta till nästa år.

Annons

Coronaviruset har – precis som för många andra – påverkat vardagen för herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson.

"Enorm tomhet"

– Jag hade byggt upp så mycket till den här första samlingen inför EM och så blir det bara att luften går ur. Jag mår inte dåligt, man ska inte jämföra med sjukdomar, men man får sina ups-and-downs, eftersom det är en sån enorm tomhet, säger han i en intervju med Dagens Nyheter.

Nu får han dagarna att gå genom att tillsammans med assisterade Peter Wettergren och analytikern Christoffer Bernspång ordna instruktionsmaterial till spelarna, för att kunna visa hur man ska agera i olika situationer och mot olika lag.

– Vi har elva klipp som är fantastiskt bra exempel på hur vi kommer till avslut på olika sätt. Variationen i vårt anfallsspel utvecklades under året. Det är en bredd i det vi gör som gläder mig när jag sitter och tittar på det, säger han.

– Sen har jag ringt och pratat med alla ledare i landslaget och så har jag hunnit med en del spelare.

Trivs med jobbet

Arbete kan mycket väl komma att användas i många år framöver, då Janne Andersson kan tänka sig vara kvar på Svenska fotbollförbundet även efter kontraktet som sträcker sig över VM 2022.

– Jag har ett jobb jag trivs fantastiskt bra med och ser inte slutet. Det kanske är så att vi kan förlänga. Jag är inte främmande för att vara förbundskapten livet ut, säger han till tidningen men öppnar även för en tid bortom landskamper och mästerskap.

– Någon gång i framtiden hade det varit roligt att med några som trivs ihop och har liknande värderingar och grundsyn få testa en annan kultur, helt andra sammanhang. Testa att jobba och se om det funkar där.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons