Amerikanska UD följer Asap Rockys fall

Musik • Publicerad 15 juli 2019
Affisch till stöd för Asap Rocky. Arkivbild.
Affisch till stöd för Asap Rocky. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Det amerikanska utrikesdepartementet uppmanar Sverige att behandla den häktade rapartisten Asap Rocky väl. En talesperson för departementet säger till att utrikesminister Mike Pompeo blivit underrättad och att höga tjänstemän, som Robert O'Brien, särskilt sändebud för gisslansituationer, följer utvecklingen noga för att försäkra att Asap Rocky får en rättvis behandling.

– Vi förväntar oss att alla regeringar, inklusive Sveriges, behandlar amerikanska medborgare rättvist och med respekt. Vi hoppas få se Asap Rocky och hans kollegor tillbaka på turné och återförenade med vänner och familj snart, säger källan till tidningen.

Asap Rocky, eller Rakim Mayers som han egentligen heter, sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för misshandel efter en incident i centrala Stockholm den 30 juni. Åtal mot honom måste vara väckt senast på fredag.

Flera internationella artister har krävt att Asap Rocky släpps eller hotat med bojkott av Sverige.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.