Annons
Nyheter

Amazon växer så det knakar i krisen

Efter en månad säger sig Amazon ha uppfyllt löftet om att skapa jobb åt ytterligare 100 000 människor i USA för att möta den ökade e-handeln i coronakrisens spår.
E-handelsjätten avgav löftet för en månad sedan – och säger sig nu vara på väg att anställa 75 000 till.
Ekonomi • Publicerad 13 april 2020
En Amazonanläggning på Staten Island i New York. Arkivbild.
En Amazonanläggning på Staten Island i New York. Arkivbild.Foto: Bebeto Matthews/AP/TT

"Vi är stolta att tillkännage att vårt initiala löfte om 100 000 jobb har uppfyllts och dessa nya anställda jobbar i anläggningar över hela USA och hjälper till med att serva kunder", skriver Amazon i ett uttalande.

"Vi fortsätter att se ökad efterfrågan när våra arbetslag stödjer sina lokalsamhällen, och kommer att fortsätta att anställa, skapa ytterligare 75 000 jobb", fortsätter det.

Annons

Om det uppfylls skulle nära en miljon personer jobba åt Amazon. I början av året hade företaget nära 800 000 hel- och deltidsanställda, förutom kontraktsanställda för leveranser.

Samtidigt har flera protester genomförts mot Amazonanställdas arbetsmiljö och -villkor.

Arbetslösheten skenar i USA på grund av krisen, liksom i andra länder. Men inom vissa branscher innebär krisen expansion. Varuhusjätten Walmart lovade i mars att anställa 150 000 personer medan distributionsföretaget Instacart klargjorde att 300 000 kontraktsanställda eftersöks.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons