Annons

Allt fler är emot EU-medlemskap

Politik • Publicerad 10 december 2019
Andelen svenskar som är emot EU-medlemskap ökar. Arkivbild.
Andelen svenskar som är emot EU-medlemskap ökar. Arkivbild.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Andelen svenskar som är emot EU-medlemskap ökar och låg på 15,6 procent i den senaste mätningen av Statistiska centralbyrån (SCB). I den tidigare mätningen från i maj låg siffran på 13,3 procent.

En tydlig majoritet, 60,1 procent, är dock fortfarande för att Sverige ska vara med i EU medan andelen som saknar uppfattning i frågan var 24,3 procent. Felmarginalerna låg mellan 1,4–1,1 procent för de olika svarsalternativen.

Annons

På frågan om en eventuell folkomröstning kring euron svarade i november i år 21,4 procent ja medan 62,5 procent svarade nej och 16,0 procent vet ej.

Jämfört med den senaste mätningen i maj har därmed andelen som uppger att de skulle röstat ja ökat. I maj svarade 19,3 procent ja. 66,0 procent svarade nej och 14,7 procent vet ej.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons