Annons

Airbnb-uthyrare mister hyresrätt

Bostad • Publicerad 11 februari 2020
En Malmölägenhet användes som hotell, har hyresnämnden kommit fram till och godkänt att lägenhetsinnehavaren sägs upp. Arkivbild.
En Malmölägenhet användes som hotell, har hyresnämnden kommit fram till och godkänt att lägenhetsinnehavaren sägs upp. Arkivbild.Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix/TT

Tjugosex dokumenterade Airbnb-uthyrningar blev hyresgästens fall – i bevisningen ingick också en smygtagen bild på en turist. En man i Malmö har förlorat sitt hyreskontrakt och hyresnämnden godkänner att uppsägningen gjordes utan någon föregående varning, rapporterar Hem&hyra.

Nämnden anser det fastslaget att lägenheten användes som ett hotell och mannen som hyrde ut anses ha misskött sig så allvarligt att uppsägningen inte behövde föregås av en varning.

Annons

Bilden på en resenär med väskor som var på väg in i huset hade tagits av den person som sedan tipsade hyresvärden, det kommunala bostadsbolaget MKB. Av de bilder i annonsen för lägenheten som lagts ut på Airbnb:s sajt framgick att den var tömd på personliga ägodelar. En hyresgäst får ha inneboende, men inte hyra ut hela lägenheten utan tillstånd från hyresvärden.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons