Annons

AIK Fotbolls vd avgår: "Inga hot"

Jens T Andersson har avgått som klubbdirektör och vd för AIK Fotboll, efter bara knappt ett och ett halvt år på posten.
Fotboll • Publicerad 12 december 2019
AIK:s vd Jens T Andersson avgår. Arkivbild.
AIK:s vd Jens T Andersson avgår. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Jens T Andersson, som tillträdde som AIK Fotbolls klubbdirektör den 1 augusti 2018 och var sportchef i den herrallsvenska fotbollsklubben 2010–2013, meddelade sitt beslut till styrelsen under torsdagsmorgonen.

– Jag fick ett mejl av honom strax efter klockan åtta och sedan har jag pratat med honom. Det är ett personligt beslut säger han, säger AIK Fotbolls styrelseordförande Robert Falck.

Fått kritik

Annons

AIK, som den här säsongen slutade på fjärde plats i allsvenskan och missade spel i Europa, har de senaste åren haft flera uppmärksammade fall med medarbetare och personal som fått utstå hot och trakasserier. Det ska däremot inte vara påtryckningar som ligger bakom Jens T Anderssons val att sluta.

– Det har jag frågat honom, och nej, det är det inte. Inga hot, inga påtryckningar, det finns ingenting sådant, säger Robert Falck.

Klubbdirektören Andersson har varit föremål för kritik från de egna supporterleden under säsongen. I oktober kritiserade Allmänna Supporterklubben AIK:s ledning för passivitet kring polisens hårdare restriktioner under matcher, den så kallade villkorstrappan.

Robert Falck tycker däremot att det är synd att hans kollega slutar.

– Jag tycker att det tråkigt. Jens och jag har jobbat väldigt bra ihop, och han har jobbat väldigt bra ihop med hela styrelsen, säger han.

"Inte så bra"

AIK Fotboll har ett extrainsatt styrelsemöte på söndag kväll. Sedan startar arbetet med att hitta en ny klubbdirektör, som är vd för aktiebolaget och föreningschef för fotbollsföreningen.

– Rekryteringen av hans efterträdare inleds omgående efter det, innan dess gör vi inget. Och hur det ska gå till det vet inte jag. För det måste jag diskutera med styrelsen.

Senast AIK skulle rekrytera en ny klubbdirektör, i samband med en omorganisation i april 2017, var processen lång.

– Det tog ju 18 månader sist när vi letade efter Jens, det var ju inte så bra. Det får det inte göra den här gången, kan jag säga, säger Robert Falck.

David Hjorter/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons