Annons

600 berörs när Marbodals fabrik flyttas

Kökstillverkaren Nobia lägger ner Marbodals fabrik i Tidaholm. 600 personer berörs.
Ekonomi • Publicerad 4 december 2019
Kökstillverkaren Nobia lägger ner Marbodals fabrik i Tidaholm. 600 personer berörs. Arkivbild.
Kökstillverkaren Nobia lägger ner Marbodals fabrik i Tidaholm. 600 personer berörs. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Nobias styrelse har beslutat att investera i en helt ny produktionsanläggning i Jönköping. Fabriken ska stå klar 2024. Investeringen uppskattas till 2 miljarder kronor. De anställda kommer att erbjudas anställning i Jönköping. "Samtliga medarbetare i Tidaholm kommer att säkerställas en ansvarsfull övergångsperiod och erbjudas anställning på den nya fabriken", skriver Nobia i ett pressmeddelande.

Största någonsin

– Investeringen är företagets största satsning någonsin, säger Jon Sintorn, VD och koncernchef för Nobia i pressmeddelandet.

Annons

Beslutet är ett hårt slag mot Tidaholms kommun. Nobia är kommunens näst största arbetsgivare med drygt 600 anställda. Kommunen har omkring 12 000 invånare.

Upprörda och förvånade

– Vi är upprörda och mycket förvånade över Nobias beslut, säger Anna-Karin Skatt (S), kommunstyrelsens ordförande i en kommentar på kommunens hemsida.

– Vi kan inte förstå beslutet Nobia fattat. Alla förutsättningar för att bygga den nya fabriken finns i Tidaholm, där företaget har sina anställda.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons