Annons

17 års fängelse för knivmord mitt på gatan

Brott • Publicerad 5 april 2019
30-åringen döms till 17 års fängelse och livstids utvisning för att ha huggit ihjäl en man i centrala Örebro förra sommaren.
30-åringen döms till 17 års fängelse och livstids utvisning för att ha huggit ihjäl en man i centrala Örebro förra sommaren.Foto: Filip Erlind/TT

En man i 30-årsåldern döms i Örebro tingsrätt till fängelse i 17 år efter att ha huggit ihjäl en man i 50-årsåldern på en gata i centrala Örebro förra sommaren.

Enligt domen är motivet till mordet fortfarande oklart, men i ett pressmeddelande skriver tingsrätten att "mycket tyder på att det är ett rån som urartat".

Annons

30-åringen ska ha släppts från häktet, där han satt misstänkt för misshandel, mindre än en månad före mordet, skriver Expressen.

Tingsrätten anser att mordet föregåtts av en viss planering och att det skett med stor brutalitet, varför straffet blir högre än de 14 år som enligt Högsta domstolen bör vara utgångspunkten vid straffmätning för mord.

Mannen döms nu till 17 års fängelse och livstids utvisning för mord, grov misshandel, stöld och grov stöld.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons