Annons
Nyheter

Mosade

Nyheter • Publicerad 21 april 2011

Istället gick Kalmar ut och körde över Elfsborg. De skruvade upp tempot, pressade högre och tog över. Elfsborg hade ingenting att sätta emot, de föll tillbaka de lämnade utrymmet framför straffområdet fritt. Det straffade sig.

Elfsborgs press ledde fram till några chanser, men avsluten var för få, för sena och för dåliga.

Annons

I första halvlek hade Elfsborg bollen och sprang i över 30 minuter. Kalmar hade dock fler avslut och skott på mål.

Nu har tränare Haglund använt 18 spelare och tre olika spelsystem på fyra matcher. Att inleda en säsong utan ett tryggt spelsystem känns märkligt. Jag vet inte vad han såg i truppen när han sa att Elfsborg skulle ta guld, men eftersom han vet vad som krävs av en trupp för att ta guld så måste han ha sett något. Men vad? Det är sannerligen dags att ta fram det nu.

-----

Att Elfsborg kan spela lätt och elegant vet alla. Men om det räcker med orienterarkondis för att slå dem så kan de glömma att lyfta bucklan i höst.

Elfsborg har saknat en defensiv mittfältare sen Danielsson försvann. Anders Svensson har inte fyllt den luckan. Speciellt inte i den form han är i just nu.

En ny mittback är på ingång. Men det hjälper inte med hundra mittbackar om man låter motståndarna skjuta ostört fem metar framför backlinjen.

David Elm gjorde mål igen. Men Elfsborg hade inte ens en handfull avslut på mål. Innefektiviteten var som i fornstora dar. Passningar i straffområdet och ingen som vill avsluta.

Årets snackis skulle enligt Haglund i radiosporten bli Elfsborgs försvarsspel. Och visst känns det som om snacket gått bland de andra tränarna? Fast det var kanske inte det han hoppades.

Kalmar kämpade till sig tre poäng och vann rättvist. Med den inställningen kommer de bli svårslagna i fågelburen.

Olle Svalander
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons