Annons
Nyheter

Yrkar fyra års fängelse för dödskrock

Åklagaren vill att lastbilschauffören som orsakade en dödsolycka på E45 vid Grums döms till fängelse i fyra och ett halvt år.
Det framkom när rättegången avslutades, skriver .
Brott • Publicerad 8 februari 2022
En berusad lastbilschaufför som orsakade en dödsolycka på E45 i Värmland bör dömas till fyra och ett halvt års fängelse, anser åklagaren. Arkivbild.
En berusad lastbilschaufför som orsakade en dödsolycka på E45 i Värmland bör dömas till fyra och ett halvt års fängelse, anser åklagaren. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Olyckan hände i december. Lastbilen krockade med en mötande personbil och välte sedan över denna. Två personer fanns i personbilen. En 56-årig man omkom. Hans dotter, som är i 20-årsåldern, blev svårt skadad.

Lastbilschauffören, som är i 50-årsåldern, greps på platsen. Han hade en alkoholhalt på två promille i blodet.

Annons

Enligt åtalet körde mannen berusad i minst 16 kilometer, och under en stund på fel sida av vägen. Strax före dödsolyckan krockade han med en annan personbil.

Mannen är åtalad för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada och flera grova trafikbrott.

På rättegångens sista dag bad chauffören den drabbade familjen om ursäkt.

– Han beklagade det han hade orsakat, säger åklagaren Per Svensson till NWT.

Chauffören uppger att han inte har något minne av olyckan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons