Annons
Nyheter

X ska erbjuda videosamtal

X, tidigare Twitter, ska erbjuda sina användare video- och ljudsamtal, meddelar företagets ägare Elon Musk.
Ekonomi • Publicerad 31 augusti 2023
X, tidigare Twitter, ska erbjuda sina användare nya tjänster.
X, tidigare Twitter, ska erbjuda sina användare nya tjänster.Foto: Darko Vojinovic/AP/TT

Beskedet kommer inte oväntat från Musks eget konto på sociala medier-plattformen: "Video- och ljudsamtal är på väg till X", skriver Musk i ett inlägg utan att närmare specificera ett datum för när detta ska ske.

Tjänsterna ska dock enligt Musk fungera med olika operativsystem och det finns heller inga krav på att tjänsten ska kopplas till ett telefonabonnemang.

Annons

"X är en effektiv global adressbok. Det här är unika faktorer", hävdar Musk i sitt inlägg.

Musk har sedan köpet av dåvarande Twitter fått se hur annonsörer har lämnat plattformen och bolaget har skurit ned på personalstyrkan. Samtidigt har man också varit tydlig i anslutning till namnbytet att X ska bli en app med en rad olika tjänster, liknande Wechat som är en kinesisk motsvarighet.

Tidigare i veckan fick man också klartecken i amerikanska delstaten Rhode Island på en licensansökan gällande att få lagra och överföra digitala tillgångar via appen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons