Annons
Nyheter

Walmart höjer prognosen

Den amerikanska detaljhandelsjätten Walmart går bättre än väntat, både vad gäller vinst och försäljning. Kedjan höjer vinstprognosen för helåret för andra gången sedan i våras.
Ekonomi • Publicerad 17 augusti 2023
Den amerikanska detaljhandelsjätten Walmart rapporterar kvartalssiffror. Arkivbild
Den amerikanska detaljhandelsjätten Walmart rapporterar kvartalssiffror. ArkivbildFoto: STEVEN SENNE AP/TT

Livsmedelsintäkterna fortsätter öka markant, men även generellt lyfter försäljningen snabbare än vad butikskedjan Walmart räknade med i våras.

Walmart tar marknadsandelar, konstaterar finanschefen John David Rainey.

Annons

– Kunderna konsumerar fortfarande, säger han.

På börsen är det tummen upp. Aktien lyfter drygt 2 procent i terminshandeln på Wall Street efter rapporten, vilket följer på en kursuppgång hittills i år på 12 procent.

Vinstprognosen för helåret höjs till 6:46 dollar per aktie, vilket kan jämföras med en tidigare prognos på 6:20 dollar per aktie och en snittprognos på marknaden på 6:28 dollar per aktie.

För andra kvartalet redovisar Walmart en justerad vinst per aktie på 1:84 dollar för årets andra kvartal. Analytiker hade i snitt räknat med en justerad vinst per aktie på 1:70 dollar, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

Försäljningen i jämförbara butiker i USA ökade med 6,4 procent, mot väntade 4,3 procent.

Intäkterna lyfte 5,7 procent i årstakt till 161,6 miljarder dollar, från 152,9 miljarder under motsvarande kvartal i fjol. Det kan jämföras med en snittprognos på 159,7 miljarder dollar för senast avslutade kvartal.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons