Annons
Nyheter

VW: Elpriserna slår mot elbilsförsäljning

Ekonomi • Publicerad 13 december 2022
Volkswagen (VW) ser en inbromsning i tillväxten för elbilsförsäljningen i Europa till följd av att efterfrågan dämpas av höga elpriser och inflation. Arkivbild
Volkswagen (VW) ser en inbromsning i tillväxten för elbilsförsäljningen i Europa till följd av att efterfrågan dämpas av höga elpriser och inflation. ArkivbildFoto: Markus Schreiber AP/TT

De skenande elpriserna har under de gångna månaderna tryckt ned efterfrågan på elbilar i Europa, enligt den tyska biltillverkaren Volkswagen (VW). Men tillväxten i USA håller i sig.

Det är fortfarande tillväxttal för elbilsförsäljningen även i Europa, fast på en väsentligt lägre nivå nu än tidigare, enligt Thomas Schmall, chef för VW:s komponentdivision. Samtidigt fortsätter det upp i högre takt i USA, bland annat till följd av subventionsprogrammet Inflation Reduction Act.

Annons

Schmall räknar med att trenden vänder uppåt i Europa också på medellång och lång sikt.

Uttalandet gjordes av Schmall på en telefonkonferens med journalister tillsammans med VW:s koncernchef Olive Blume, där en satsning på laddinfrastruktur med 3 000 laddstationer i Italien tillsammans med energikoncernen Enel presenterades.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons