Annons
Nyheter

Volvo återkallar 82 000 bilar

Volvo PV tvingas återkalla 82 000 av modellerna S 40 och V 50, årsmodellerna 2004-2006.
Nyheter • Publicerad 2 februari 2008

Orsaken är en felaktig packning i bränslepumpens elektroniska styrenhet. Felet kan leda till motorstopp, skriver Göteborgs-Posten på nätet.

På lördagsmorgonen publicerade det amerikanska trafiksäkerhetsverket en rapport och begärde att 23 000 bilar ska återkallas i de så kallade roststaterna.

Annons

– Bilar som befinner sig i torrare och varmare klimat återkallas inte. De får en förlängd garanti, säger Volvos presschef Maria Bohlin till GP.

Den felaktiga packningen gör att insidan av bränsepumpens elektroniska styrenhet kan börja rosta efter långvarig exponering i salthaltiga och fuktiga miljöer. I Sverige är det 20 299 bilar som berörs av beslutet. Ägarna har redan börjat få brev om återkallelsen.

Volvos lösning på problemet är att styrenheten flyttas in i bilens kupé och placeras under baksätet. Felet åtgärdas på verkstad på 20 minuter.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons