Annons
Nyheter

Vita huset hoppas på vaccin före valet

USA • Publicerad 3 september 2020
I det hårt coronavirusdrabbade USA hoppas den sittande presidenten Donald Trump att ett vaccin ska vara färdigt före valdagen den 3 november.
I det hårt coronavirusdrabbade USA hoppas den sittande presidenten Donald Trump att ett vaccin ska vara färdigt före valdagen den 3 november.Foto: Lynne Sladky/AP/TT

Amerikanska myndigheter uppmanar de 50 delstaterna att vara redo att distribuera ett vaccin mot covid-19 – två dagar före presidentvalet.

USA:s smittskyddsmyndighet CDC har skickat ett brev till delstaterna i vilket de ber dessa att skyndsamt ordna tillstånd för vaccinationskliniker och vara "fullt redo" den 1 november. USA går till valurnorna den 3 november.

Annons

Coronaviruspandemin, som tagit över 850 000 liv i världen varav 180 000 enbart i USA, skuggar valrörelsen. Om vaccinationer kan inledas före valet ses det som en fjäder i hatten för den republikanske presidenten Donald Trump.

När ett vaccin väl är färdigt kommer personer med samhällsviktiga uppdrag, pensionärer och särskild drabbade grupper att prioriteras, enligt tidningen The New York Times.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons