Annons
Nyheter

Vissa förändringar på bt.se i dag

Det kommer ske vissa förändringar på bt.se i dag. Morgan Andersson, marknadschef på Borås Tidning, svarar på tre frågor om omgörningen.
Nyheter • Publicerad 1 mars 2012
Morgan Andersson.
Morgan Andersson.Foto: 

Vad är det som kommer att hända?

– Vi förändrar vårt så kallade topbannerformat och gör det mer flexibelt så att annonsören kan köpa dessa i olika storlekar. Det innebär att vi kommer bryta ur topbannern från sidhuvudet och lägga det ovanför sajten. På så vis kan höjden på annonsen vara flexibel och annonsen kan köpas i olika storlekar.

Annons

– Topbannern kommer även att kunna köpas som "scrollsäker" vilket innebär att den följer med läsaren ner på sajten och exponeras under längre tid.

Varför gör ni det här?

– Framför allt för att vi vill utveckla och förbättra annonsexponeringen för våra annonsörer.

– De nya annonsformaten är också anpassade till en branschstandard så att vi på ett enklare sätt kan ta hand om riksannonsörer.

På vilket sätt påverkas läsarna på bt.se av förändringen?

– Inte speciellt mycket eftersom skillnaderna inte blir så stora.

– Vi försöker alltid att anpassa annonsformaten så att det harmoniserar med det redaktionella innehållet och inte påverkar läsarna negativt.

Victoria Ramalho
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons