Annons
Nyheter

Visade jättetelefoner

Samsung drog i gång pryl- och elektronikmässan IFA i Berlin med att lansera två nya jättetelefoner i Noteserien.
Nyheter • Publicerad 3 september 2014
Foto: 

Till de nya telefonerna kommer helt nya VR-glasögon som sägs lyfta spel och filmer till nya nivåer.

Nya Note 4 och Note Edge rör sig i gränslandet mellan telefoner och surfplattor med en skärmstorlek på 5,7 tum. Den främsta skillnaden mellan modellerna är att Edge – som inte marknadsförs i Sverige – har en lätt böjd skärm.

Annons

Sydkoreanska Samsung lanserade också glasögonen/hörlurarna Gear VR (virtual reality) som tagits fram tillsammans med Facebookägda Oculus. Hörlurar med mikrofon av den här typen har det talats om i ett par år, men det lär behövas en tillverkare av Samsungs storlek för att få fram bra teknik till rimligt pris.

Med ett sådant headset är det möjligt att från tv-soffan uppleva att man snarare befinner sig i en film eller ett spel än sitter framför.

På presentationen i Berlin lanserades också Gear S, en ny modell i Samsungs serie av mobila klockor.

– De största förändringarna inom vår bransch händer just nu, förklarade DJ Lee, försäljningschef på Samsung Mobile Communications, från scenen.

Hur rätt han får på den punkten kommer sannolikt att visa sig senare under mässan. Senare på onsdagen skulle Sony presentera sina nyheter och på torsdagen är det dags för bland andra Microsoft och LG.

Dessutom ska en av branschens andra jättar, Apple, lansera sina nya produkter om några dagar. Enligt förhandsspekulationerna handlar det om minst en ny Iphone och en ny extra stor Ipad.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons