Annons
Nyheter

ABB sänker prognosen

ABB har problem med försörjningskedjan och försenade kundleveranser, enligt en delårsrapport.
Den svensk-schweiziska automations- och elektrifieringsjätten sänker prognosen för 2021.
Ekonomi • Publicerad 21 oktober 2021
Svensk-schweiziska ABB redovisar kvartalsrapport. Arkivbild.
Svensk-schweiziska ABB redovisar kvartalsrapport. Arkivbild.Foto: Urs Flueeler/AP/TT

"ABB förväntar sig en jämförbar intäktstillväxt på 6 till 8 procent (uppdatering från strax under 10 procent) för helåret 2021, hämmad av begränsningar i försörjningskedjan under senare delen av året", skriver ABB i rapporten.

Bolaget redovisar en nettovinst för årets tredje kvartal på 652 miljoner dollar (motsvarande 5,6 miljarder kronor). Det kan jämförs med vinsten på 4 530 miljoner dollar under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Annons

Analytiker hade i snitt räknat med en nettovinst på 688 miljoner dollar för årets tredje kvartal, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Refinitiv.

Rörelseresultatet steg dock till 1 062 miljoner dollar, upp från 787 miljoner.

Omsättningen steg 7 procent till 7 028 miljoner dollar, upp från 6 582 miljoner ett år tidigare. Där hade analytiker räknat med 7 330 miljoner dollar.

Orderingången lyfte samtidigt med 29 procent till 7 866 miljoner dollar.

"Orderingången ökade starkt inom segment som maskinkonstruktion och livsmedel liksom inom generell industri. Orderingången i fordonssegmentet ökade, primärt drivet av en hög kundaktivitet i Kina", skriver bolaget.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons