Annons
Nyheter

Verksamhetschefen om hävda besöksförbudet: ”Det är underbart”

Besöksförbudet på äldreboenden hävs från och med den 1 oktober.
I Borås jublar man över beskedet som kom under tisdagen.
– Det är underbart, det är så uppenbart att tålamodet är slut för oss alla, säger Anna-Clara Ringnes.
Borås • Publicerad 15 september 2020
Anna-Clara Ringnes, verksamhetschef för Borås äldreboenden.
Anna-Clara Ringnes, verksamhetschef för Borås äldreboenden.Foto: Agnes Eskilsson

Sedan den 1 april har det varit besöksförbud på äldreboenden i Sverige, för att förhindra smittspridningen av covid-19.

Under tisdagen meddelade Socialstyrelsen och Folkhälsomyndigheten, efter en samlad bedömning, att besöksförbudet kan tas bort.

Annons

– Vi är oerhört lättade, det har varit jobbigt att möta anhörigas förväntningar och behov den senaste tiden, säger Anna-Clara Ringnes.

Det ska nu tas fram en risk- och konsekvensanalys för hur besök kan genomföras på ett säkert sätt. Som BT rapporterat tidigare förstärks bemanningen på Borås äldreboenden för att underlätta när besökare nu får komma igen.

”Vi ska möta hösten med förstånd, men vi är så glada för detta besked”

– Det krävs fortsatt ansvarstagande både från oss som verksamhet, men också från anhöriga. Vi måste alla ta stort ansvar och får inte vara naiva, säger verksamhetschefen.

Hon påpekar att man noga följer smittspridningen och eventuell utveckling lokalt och nämner BT:s rapportering, under tisdagen, om fler fall på Säs.

– Det är klart att det direkt skapar oro. Vi måste följa utvecklingen och se hur det ser ut i samhället, för det kommer att spegla situationen på våra boenden. Vi ska möta hösten med förstånd, men vi är så glada för detta besked, säger Anna-Clara Ringnes.

Här saknas innehåll

Jennie ÖlundSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons