Annons
Nyheter

"Väsentliga svagheter" hos storbank

Bankoron fortsätter. Under morgonen har den schweiziska storbanken Credit Suisse identifierat vad man kallar "väsentliga svagheter" i sin finansiella rapportering.
Ekonomi • Publicerad 14 mars 2023
Credit Suisse har problem. Arkivbild.
Credit Suisse har problem. Arkivbild.Foto: Ennio Leanza/AP/TT

Credit Suisse har under längre tid kopplats till en rad kriser och skandaler. I slutet av förra året meddelades att omkring 9 000 medarbetare skulle få gå när banken omstruktureras.

Samtidigt som bankoron kring bland annat amerikanska nischbanken Silicon Valley Bank har hamnat i världens fokus så kommer nu nya besked kring Credit Suisse.

Annons

I den årsredovisning som nu publicerats, en vecka försenad på grund av frågor från den amerikanska finansinspektionen, så medger banken att det finns "svagheter" kopplat till boksluten för 2021–22 gällande riskbedömning.

Credit Suisse uppger samtidigt att utflöden från kunderna nu stabiliserats men man inte ser någon vändning ännu. Styrelseordförande Axel Lehman uppges samtidigt att avstå från arvoden på 1,6 miljoner dollar för sitt arbete.

Den pågående krisen kopplad till amerikanska nischbanker som Silicon Valley Bank har fått extrem påverkan på marknaden. Nyhetsbyrån Bloomberg uppger att kursfallen världen över har inneburit att värden på motsvarande 465 miljarder dollar har försvunnit.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons