Annons
Nyheter

Dricksvatten måste kokas efter vattenläcka

Samhälle • Publicerad 13 augusti 2020
En vattenläcka utanför Malmö, som nu isolerats, kan ge missfärgat vatten i kranarna och i flera skånska orter uppmanas invånarna att koka dricksvattnet. Arkivbild.
En vattenläcka utanför Malmö, som nu isolerats, kan ge missfärgat vatten i kranarna och i flera skånska orter uppmanas invånarna att koka dricksvattnet. Arkivbild.Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

En större vattenläcka riskerar att ge missfärgat eller grumligt dricksvatten i flera kommuner i sydvästra Skåne. Invånarna i ett stort antal orter i Svedala, Malmö och Lunds kommuner uppmanas att koka dricksvattnet före användning under minst tre dagar räknat från torsdagen.

I Svedala gäller det Bara, Klågerup, Vismarslöv, Eksholm, Sturup, Beden, Nötesjö, Börringe, Slättäröd, Svenstorp, Tittente, Bjärshög, Kvisslemölla, Tjustorp, Vinninge, Norrskog, Lemmeströ, Bramstorp, Resåkra och Stridsmölla. I Malmö gäller kokningsrekommendationen i Oxie och Fosie och i Lunds kommun gäller det i Björnstorp, skriver Sydvatten på sin hemsida.

Annons

Läckan uppstod på en ledning från Vombverket utanför Malmö men har isolerats, skriver VA Syd i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons