Annons
Nyheter

Varnar hundägare för bullar med spik och piller

Tre hundägare har anmält att de hittat bullar med någon form av tablett och spik i området Drottninghög i Helsingborg.
Brott • Publicerad 3 juli 2023
Tre hundägare har under helgen anmält att de hittat bullar med någon form av tablett och spik i Helsingborg. Arkivbild.
Tre hundägare har under helgen anmält att de hittat bullar med någon form av tablett och spik i Helsingborg. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

– En hund har fått i sig en bulle och blivit dålig och därefter åkt till djursjukhus. Vi vet inte vad det är som har gjort att den här hunden blivit dålig och hur den mår i dag, säger Åsa Emanuelsson vid polisen.

Bullar med vassa föremål har länge varit ett problem för hundägare i Malmö. I början av året var en hund tvungen att opereras efter att ha ätit en bulle med en metallbit.

Annons

Emanuelsson uppmanar hundägare i Helsingborg att vara uppmärksamma.

– Man kan vara vaksam om det ligger något i någon buske eller på backen och se till att man inte låter sin hund äta det.

Enligt Helsingborgs Dagblad och Sydsvenskan rubriceras brottet som förgöring, vilket betyder att någon avsiktligt sprider gift eller annat med avsikt att skada djur eller växter.

Polisen har valt att inte inleda någon förundersökning eftersom det just nu inte finns något att gå på, rapporterar HD.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons