Annons
Nyheter

Vandalisering på kyrkogård var missförstånd

Brott • Publicerad 9 februari 2021
Den senaste gravvandaliseringen på Norra begravningsplatsen i Solna inträffade aldrig. I stället var det tidigare välta stenar som inte rests igen. Arkivbild.
Den senaste gravvandaliseringen på Norra begravningsplatsen i Solna inträffade aldrig. I stället var det tidigare välta stenar som inte rests igen. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Det senaste fallet med välta gravstenar på Norra begravningsplatsen i Solna var ett missförstånd. I stället var det stenar som tidigare välts och inte rests igen, skriver Mitti.

Den 23 januari polisanmäldes att omkring 100 gravstenar välts på begravningsplatsen. Polisen utredde det som brott mot griftefrid, men nu har den utredningen lagts ner.

Annons

– Vi kunde i utredningsarbetet med förvaltningen konstatera att det inte var ett nytt brott, säger Matti Dordlofva vid Solnapolisen till tidningen.

I stället hade stenarna välts när begravningsplatsen vandaliserades i december i fjol. Vid två tillfällen i december vältes sammanlagt omkring 350 gravstenar. Det finns ingen misstänkt för de brotten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons