Annons
Nyheter

Våldtäktsman får tre års fängelse

Dom • Publicerad 1 augusti 2023
Den våldtagna kvinnan vågade inte själv ringa polisen eftersom hon trodde situationen skulle eskalera, men genom att meddela en vän via telefonen kunde våldtäktsmannen gripas. Arkivbild.
Den våldtagna kvinnan vågade inte själv ringa polisen eftersom hon trodde situationen skulle eskalera, men genom att meddela en vän via telefonen kunde våldtäktsmannen gripas. Arkivbild.Foto: Ali Lorestani/TT

En 63-årig man har dömts till tre års fängelse för våldtäkt vid en campingplats, rapporterar TTELA.

Mannen och kvinnan besökte campingen i Västergötland tillsammans. När kvinnan somnat förgrep sig mannen sexuellt på henne. Efter övergreppet både slog och hotade han henne. Kvinnan vågade inte själv ringa polisen utan skickade meddelanden med telefonen till en vän som i sin tur larmade polisen.

Annons

Mannen döms till tre års fängelse för våldtäkt och ska betala skadestånd till kvinnan på 215 000 kronor för kränkning, sveda och värk.

Ett barn sov i samma säng som kvinnan och enligt åtalet ska barnet ha blivit vittne till övergreppen. Men mannen frias från misstankarna om barnfridsbrott eftersom barnet i förhör inte kunnat bekräfta att det bevittnat de övergrepp mamman blivit utsatt för.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons