Annons
Nyheter

Man anhållen för våldtäkt i Botkyrka

En man i 35-årsåldern är anhållen, misstänkt för överfallsvåldtäkt av en kvinna i Botkyrka kommun, sydväst om Stockholm.
Brott • Publicerad 4 januari 2023
Mannen greps i en bostad. Arkivbild.
Mannen greps i en bostad. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var under tisdagskvällen som en kvinna märkte att hon blev förföljd av en man när hon var ute och gick i Tullinge. Mannen, som är i 35-årsåldern, överföll kvinnan och drog ut henne i ett skogsparti. Där ska kvinnan utsatts för en våldtäkt. Mannen lämnade sedan platsen.

Strax därefter hittar en privatperson kvinnan och ringer polisen.

Annons

– Med hjälp av signalement, övervakningskameror och hundspårning får patrullerna fram en misstänkt gärningsman i 35-årsåldern. Han spårades senare till en bostad, där han greps, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen region Stockholm.

Kvinnans skadeläge är i nuläget oklart. Efter förhör beslutade åklagaren under onsdagen att anhålla mannen.

Parallellt med händelsen fick polisen in uppgifter om att en annan kvinna överfallits i närheten av platsen.

– Det handlade i det fallet om ett rånförsök där hans försökt ta en kvinnas telefon. Signalementet därifrån stämde överens med signalementet från kvinnan som överfalls och därför misstänks mannen även för rånförsök, säger Daniel Wikdahl.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons