Annons
Nyheter

V enda partiet som säger nej till vaccinpass

Politik • Publicerad 5 september 2021
Vaccinationsbevis för att gå på konsert kan vara en bra idé, anser vissa riksdagspartier. Arkivbild.
Vaccinationsbevis för att gå på konsert kan vara en bra idé, anser vissa riksdagspartier. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Flera riksdagspartier ställer sig positiva till att införa ett vaccinpass i Sverige, och hittills är det bara Vänsterpartiet som säger blankt nej, rapporterar SVT Nyheter.

Liberalerna, Moderaterna och Kristdemokraterna vill se vaccinpass men exakt i vilka sammanhang varierar. För KD:s del skulle ett sådant intyg bara gälla vid större evenemang.

Annons

Vänsterpartiet tycker inte att underlaget är tillräckligt starkt för att säga ja till vaccinpass.

– Det är lätt att säga 'vi vill ha covidpass överallt', men det måste ju också finnas någon slags fakta att utgå ifrån. Och vi tycker inte riktigt att vi har den, säger Vänsterpartiets socialpolitiska talesperson Karin Rågsjö (V).

Socialdemokraterna och Centerpartiet är öppna för att införa vaccinpass medan Miljöpartiet och Sverigedemokraterna inte tagit ställning än.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons