Annons
Nyheter

Bil in i brofundament vid polisjakt – två till sjukhus

Strax efter klockan 01.30 på natten till torsdagen kom larm om en singelolycka med personbil vid Berghem väster om Skene.
Det visade sig vara slutet på en kortare polisjakt och en ung man misstänks nu för drograttfylleri.
Berghem • Publicerad 14 mars 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– De har kört in med sidan i ett brofundament. Förmodligen förs två personer till sjukhus, säger Niklas Ignell, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund, strax efter klockan 02.

Olyckan inträffade på väg 1607, vid riksväg 41. SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 01.36. Räddningstjänst, ambulanspersonal och flera poliser skickades till platsen.

Annons

Totalt ska två personer ha åkt i bilen, enligt Ignell.

– Vi hjälper ambulans att ta ut personerna och lastar dem. Och sanerar vägbanan.

Senare bekräftar han att båda två förts till sjukhus. Enligt polisen ska det ha varit för kontroll och provtagning.

– Vi har haft ett förföljande där med polisbil. Det är en bil som kör utan registreringsskylt och när polisen ska slå stopp på den här bilen så försöker den köra ifrån oss. Efter en kortare färd kör den in i det här brofundamentet, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Bilen ska ha vinglat kraftigt innan smällen. Föraren, en man i 20-årsåldern, misstänks för drograttfylleri, vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada (på passageraren som är en kvinna i 20-årsåldern).

Eventuell trafik påverkades mycket efter stoppet, enligt Trafikverket som vid klockan 03 meddelade att det var full framkomlighet på platsen igen.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons