Nyheter

Bil åkte av R46 – voltade ut i terrängen

Trädet Artikeln publicerades
Foto: David Skarland

Vid midnatt mot lördagen inträffade en singelolycka med personbil på riksväg 46 strax söder om Trädet i Ulricehamns kommun.

Räddningstjänst från Ulricehamn och Trädet, ambulanspersonal och polis skickades till platsen där bilen låg på taket ute i terrängen vid sidan om vägen, intill några träd.

– En ensam förare har hamnat utanför vägbanan och voltat. Föraren var ute ur bilen när vi kom fram, så vi har inte gjort så mycket på plats, säger Christer Larsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Klockan 01 undersöks föraren, en kvinna i 25-årsåldern, av ambulanspersonal på olycksplatsen. Hon fördes senare till sjukhus, meddelar Boråspolisen som uppger att hon misstänks för rattfylleri efter att ha blåst positivt och tagits med för ytterligare provtagning.

Rubriceringen blir grovt rattfylleri.

Kvinnans skador beskrivs som lindriga.

Trafiken ska ha påverkats mycket av olyckan, enligt Trafikverket som strax förre klockan 01.30 meddelade att det var full framkomlighet på platsen igen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.