Annons
Nyheter

Utförsäkrades trots svår sjukdom

Annica Holmquist har en svår kronisk sjukdom som får kroppsdelar och organ att växa okontrollerat och blev utförsäkrad i somras.
Nyheter • Publicerad 17 september 2010

Försäkringskassans egen utredning har konstaterat att hon inte kan jobba. Trots detta får hon inte vara kvar i sjukförsäkringen.

På fredagen kom beskedet: hon nekas sjukersättning.

Annons

– Jag är förbannad och skulle vilja säga till folk att det här skulle kunna vara din mamma, säger hennes dotter, Emelie Holmquist, till TT.

TV 4 Nyheterna rapporterade på torsdagen om fallet med 55-åriga Annica Holmquist, och Aftonbladet berättade om henne i fredagens tidning. Hon har sjukdomen akromegali, en sjukdom som får organ och kroppsdelar att växa.

Hon har fått flera läkarutlåtanden om att hon saknar arbetsförmåga, men utförsäkrades i slutet av juli och har sedan levt i ovisshet.

– Jag är så sjuk och jag har jobbat så fruktansvärt många år, och sedan har jag precis förlorat hela mitt liv, sade Annica Holmquist till TV 4 Nyheterna.

Dottern Emilie Holmquist, som även har bloggat om sin mammas kamp, har fullmakt för att sköta kontakterna med Försäkringskassan. På fredagen ringde hon dit – och fick beskedet att mamman fått avslag på sin ansökan om sjukersättning. Samtidigt sade Försäkringskassan att de ska granska fallet.

– Det blev avslag. Men de sade att de såg att det begåtts fel och att mammas fall har behandlats dåligt. De sade också att de har två specialister som granskar fallet. De har väl börjat granska det för att det har fått en sådan publicitet, säger Emilie Holmquist till TT.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons