Annons
Nyheter

USA-sändebud till Mubarak

USA har skickat förre ambassadören i Egypten, Frank Wisner, som särskilt sändebud för att träffa president Mubarak och andra företrädare för den egyptiska ledningen.
Nyheter • Publicerad 1 februari 2011

– Vi har skickat ett klart budskap till Egypten, offentligt och privat. Men uppenbarligen kommer ambassadör Wisner att ha möjlighet att betona det som vi redan har sagt, sade amerikanska UD:s talesman Philip Crowley i måndags.

I USA spekuleras nu i att Wisners verkliga uppdrag är att förmå Mubarak att avgå.

Annons

– Det här är den typen av kille man väljer för ett sådant samtal. Nyckelfrågan, som vi inte kan svaret på, är om administrationen har fattat ett beslut om huruvida Mubarak borde avgå, säger Daniel Kurtzer, också han före detta USA-ambassadör i Egypten till tidningen The New York Times.

Turkiet förmanar Mubarak

Turkiets premiärminister Recep Tayyip Erdogan uppmanar Hosni Mubarak är bemöta det egyptiska folkets krav på förändringar.

– Hör folkets rop och deras mycket humana krav. Bemöt folkets önskan om förändringar utan att tveka, sade Erdogan i ett tal i parlamentet i Ankara enligt AFP.

ElBaradei uppmanar Mubarak att avgå

Mubarak måste avgå innan det kan bli tal om någon dialog mellan oppositionen och regimen, säger Mohamed ElBaradei i en intervju med al-Arabiyya.

ElBaradei ska också i intervjun ha uppmanat Mubarak att lämna Egypten senast på fredag.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons