Nyheter

Uppmärksammade tv-eken har fallit

Strax före klockan fem på fredagsmorgonen hade motorsågen besegrat den väldiga stammen. Se klippet längst ned i artikeln!
Nyheter • Publicerad 25 november 2011
Foto: 

Den omstridda åldriga eken föll till marken utanför tv-huset på Oxenstiernsgatan i Stockholm – till stor sorg för trädets vänner som sett på.

Polisen hade utrymt och spärrat av området runt trädet och höll ekens vänner på avstånd medan fällning pågick bit för bit.

– Jag tycker nog inte att det verkar vara mycket kvar av huvudstammen, säger Petra Sjölander vid Citypolisen som var på plats.

Hon anser att polisens arbete fungerade bra, även om en del hårda ord fälldes.

– Det är ett jättestort hål i den och det är några decimeter frisk ved i ena kanten.

Göran Folin, en av Alternativ Stads grundare, höll inte med.

– Jag tyckte att den såg överraskande bra ut. Men vi fick ju inte gå fram och titta närmare och sedan kördes bitarna i väg.

Utrymningen började vid ett-tiden på natten. Som mest deltog 40-talet poliser mot ett 30-tal trädvänner. De sista som klättrat upp i trädet var nere på marken före klockan två, enligt Sjölander.

Trafikkontoret ville fälla trädet av säkerhetsskäl medan ekens vänner sade att den var ofarlig.

– Vi hjälpte trafikkontoret och höll folk på avstånd. Det fick ta den tid det tog, säger Petra Sjölander.

Göran Folin kände sig besviken och överraskad av den nattliga aktionen:

– Vi trodde inte att de skulle slå till i natt.

 

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.