Annons
Nyheter

Misstänkt dubbelmord i Luleå – en gripen

Polisen utreder ett misstänkt dubbelmord i Luleå. En misstänkt har gripits och enligt polisen tillhör alla inblandade samma familj.
Brott • Publicerad 9 mars 2023
Avspärrningar på platsen.Foto: Pär Bäckström/TT

Polisen larmades tidigt på torsdagsmorgonen till en adress i ett villaområde i stadsdelen Svartöstaden i Luleå med anledning av ett pågående brott. På platsen hittades en man och en kvinna döda.

– Vi utreder ett mord på två personer, en kvinna och en man. En person är gripen, det är också en ung man. Förhör ska genomföras med honom under dagen. De här personerna har en familjerelation till varandra och vi ser det här som en isolerad händelse, säger Per-Anders Heikkilä, avdelningschef för grova brott i Norrbotten.

Annons

NSD har pratat med boende i området som vittnar om att de vaknat av skrik.

– Jag tänkte, vem vrålar vid den här tiden på morgonen, och tittade ut. Då såg jag tre ambulanser och poliser som sprang fram och tillbaka. De gick iväg med en mansperson, säger en person till tidningen.

Händelsen misstänks ha inträffat inomhus. Polisen upprättade under morgonen stora avspärrningar runt brottsplatsen och flög enligt SVT Norrbotten över området med drönare.

– Vi fortsätter med teknisk undersökning av platsen och vi genomför förhör och dörrknackning, säger Per-Anders Heikkilä.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons