Annons
Nyheter

Uppgifter: Försvarsministern planerar att avgå

Tyskland • Publicerad 14 januari 2023
Flera tyska medier rapporterar att landets försvarsminister Christine Lambrecht är inställd på att avgå. Arkivbild.
Flera tyska medier rapporterar att landets försvarsminister Christine Lambrecht är inställd på att avgå. Arkivbild.Foto: Markus Schreiber/AP/TT

Tysklands försvarsminister Christine Lambrecht är inställd på att avgå, rapporterar flera tyska medier, enligt nyhetsbyrån AFP. Något som kan leda till problem för förbundskanslern Olaf Scholz som planerar att intensifiera det militära stödet till Ukraina.

Initiativet att avgå ska enligt den tyska tidningen Bild ha kommit från henne själv. Försvarsdepartementet kallar det för "rykten " som de inte kommenterar.

Hård kritik har under de senaste veckorna riktats mot Lambrecht efter att hon publicerat en video på sociala medier på nyårsafton. I videon reflekterade hon över året som gått och över "kriget som rasar i Europa". Samtidigt som hon stod mitt i ett nyårsfirande Berlin sade hon att kriget i Ukraina lett till "många speciella upplevelser" och chansen att möta "fantastiska och intressanta människor" – vilket många ansett vara tondövt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons