Annons
Nyheter

Uppgifter: EU motsätter sig megaaffären

Microsoft vill bli en ännu större drake på spelmarknaden. Men köpet av storföretaget Activision Blizzard har gjort såväl branschkonkurrenter sura som diverse stater oroliga.
Spel • Publicerad 17 januari 2023
Microsoft vill köpa bolaget bakom "Call of duty". Arkivbild.
Microsoft vill köpa bolaget bakom "Call of duty". Arkivbild.Foto: Allison Dinner/AP/TT

Nu väntas EU uttala sin kritik mot affären, enligt sajten Gamesindustry som hänvisar till källor som nyhetsbyrån Reuters pratat med.

Oron är att Microsoft kanske blir för stora och kraftfulla i spelvärlden om de får exklusiv kontroll över "Call of duty", "World of warcraft", "Candy crush" och flera andra spelserier.

Annons

Hittills har inget officiellt utlåtande kommit från EU-håll, men enligt källorna ska det inom några veckor komma ett kritiskt ställningstagande och krav från EU gentemot Microsoft.

Tidigare har det rapporterats att ett beslut från EU är att vänta senast i april.

Affären mellan Microsoft och Activision Blizzard är därutöver redan föremål för förhandlingar mellan parterna och amerikanska handelsmyndigheten FTC.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons