Annons
Nyheter

Uppemot 900 protesterade mot vaccinpass i Malmö

Coronaviruset • Publicerad 18 december 2021
Uppemot 900 personer deltog i en demonstration mot vaccinpass i Malmö på lördagen.
Uppemot 900 personer deltog i en demonstration mot vaccinpass i Malmö på lördagen.Foto: Johan Nilsson/TT

En demonstration mot vaccinpassen ägde rum i Malmö på lördagseftermiddagen. Enligt polisen samlade demonstrationen mellan 800 och 900 deltagare.

– Det ska ha gått lugnt till. Det började på Stortorget där det hölls tal och sedan rörde de sig mot Möllevångstorget, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisen.

Annons

Ingen person har gripits eller omhändertagits i samband med händelsen. Polisen har dock upprättat en anmälan om brott mot ordningslagen eftersom demonstrationen saknade tillstånd.

– I nuläget har vi ingen som är formellt misstänkt för brottet, säger Filip Annas.

Kravet på vaccinpass infördes den 1 december och gäller arrangemang med fler än 100 personer inomhus. Arrangörer som inte vill ha passkontrollerna kan i stället välja att införa olika typer av begränsningar i form av maxantal personer per kvadratmeter och krav på avstånd mellan sällskap.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons