Annons
Nyheter

Uppåt på Wall Street efter EU-besked

Börserna på Wall Street steg med över en procent på torsdagen efter reaktioner på EU-uppgörelsen om det krisdrabbade Grekland.
Nyheter • Publicerad 11 februari 2010

Kurserna vände uppåt efter beskedet att EU inte bidrar med finansiellt stöd. Däremot lovade EU ett stöd av politisk och moralisk natur, bland annat att bidra till det tuffa åtgärdsprogram som Grekland lovat genomföra för att pressa ned sitt gigantiska budgetunderskott. Att Grekland inte får några pengar från EU försvagade dollarn mot euron och fick börserna att stiga.

Dow Jones industriindex steg med 1,0 procent till 10 144,2. Nasdaqs kompositindex gick upp med 1,4 procent till 2 177,4.

Annons

Börserna lyftes även av positiva signaler om den amerikanska arbetsmarknaden sedan nyansökningar för arbetslöshetsstöd sjunkit mer än väntat förra veckan.

Det amerikanska konglomeratet 3M uppgraderades av mäklare och aktien steg med 2,1 procent.

Även maskintillverkaren Caterpillar hjälpte till att dra upp börsen, aktien steg med 5,6.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons