Annons
Nyheter

Uppåt på Wall Street – Disney rusade

Ekonomi • Publicerad 5 augusti 2020
Wall Street gick upp. Arkivbild
Wall Street gick upp. ArkivbildFoto: Mark Lennihan/AP/TT

De tre ledande indexen på New York-börserna steg på onsdagen efter att Vita huset sagt att de siktar på att nå en överenskommelse med Demokraterna i slutet av veckan om ett gigantiskt stödpaket för att hjälpa företag och hushåll i USA att klara coronakrisen.

Bland annat förhandlas det om storleken på det arbetslöshetsstöd som tiotals miljoner amerikaner ska få ta del av och som påverkar hushållens konsumtion. Samtidigt kom uppgifter under dagen om att bara 167 000 nya jobb skapades i den privata sektorn under juli, långt ifrån analytikernas förväntningar.

Annons

Till vinnarna hörde nöjesjätten Walt Disney som rusade 8,7 procent efter en överraskande kvartalsvinst och beskedet att abonnemangen på deras strömningstjänst ökat kraftigt.

Betaltjänstbolaget Square steg med 7,1 procent, bland annat på grund av att deras verksamhet gynnats av en ökad e-handel.

Dow Jones industriindex gick upp 1,4 procent, S&P 500 ökade 0,6 procent och tekniktunga Nasdaqs kompositindex steg 0,5 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons