Annons
Nyheter

Blandat på ledande Asienbörser

Börs • Publicerad 3 september 2020
Handelsdagens inledning bjöd både på plus och minus i Asien. Arkivbild.
Handelsdagens inledning bjöd både på plus och minus i Asien. Arkivbild.Foto: Vincent Yu/AP/TT

De ledande Asienbörserna gick åt olika håll i torsdagens handel.

Tokyobörsen tog rygg på Wall Street, som lyfte kraftigt i onsdags i takt med att många på marknaden ser en ekonomisk återhämtning ta form samtidigt som det kommer nya positiva signaler om vaccin mot covid-19.

Annons

Samtidigt präglas marknaden av en ny våg av oro för att relationen mellan världens två största ekonomier, USA och Kina, ska försämras ytterligare. Detta sedan Trumpregeringen meddelat att man kommer att tillståndpröva besök av kinesiska diplomater på universitetsområden i USA eller diplomatiska arrangemang med fler än 50 besökare utanför beskickningar.

Nikkei 225-index steg 0,9 procent, medan det bredare Topix-index gick upp 0,5 procent.

Taiwanbörsen stängde också på en uppgång på 0,5 procent.

Det pekade samtidigt nedåt på börserna i Shanghai och Hongkong i den avslutande handeln, ned med 0,6 respektive 0,5 procent.

Fast på Seoulbörsen låg Kospi-index på plus 1,3 procent inför stängning.

På valutamarknaden pressas euron sedan Financial Times rapporterat att flera medlemmar i Europeiska centralbankens direktion uttryckt oro för vad den senaste tidens starka utveckling för den gemensamma valutan innebär för tillväxtutsikterna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons